Чому в Україні оголосили мобілізацію офіцерів запасу

Молодих офіцерів тотально не вистачає в армії. Тих, хто керує діями бійців на позиції і несе відповідальність за життя підлеглих. Командирів взводів та рот. Саме через це оголосили мобілізацію офіцерів запасу, щоб усі кадрові бійці заповнили нестачу керівників нижньої ланки. Поповняють ряди лейтенантів і випускники військових вишів.

Кадрові військові, випускники пришвидшеного курсу військових вишів цього та минулого років – одні з тих, хто за кілька років буде змінювати українську армію. Поки усі вони – лейтенанти, які зараз відповідають за життя своїх підлеглих, більш досвідчених і старших.

“Мені 20 років. Взагалі контингент від 20 і до 60 років. Люди різні, до всіх треба мати свій підхід. З кожним треба попрацювати, поговорити. В кожного є свої проблеми, які слід вислухати, зрозуміти і дійти до якогось висновку в їх вирішенні”, – розповів військовослужбовець ЗСУ Віталій.

Молоді офіцери вчаться знов у бойових умовах, коли ціну помилки неможливо переоцінити. Найперше завдання для всіх – завоювати повагу та авторитет.

За кілька місяців в АТО офіцери встигли побувати під вогнем: хтось більше, хтось менше. Вони вже відчули вагу ухвалення рішень. Хоч служать на різних ділянках фронту, коли йдеться про пережитки минулого в армії, всі як один говорять про зайву бюрократію.

Читайте також  Нацвідбір до Євробачення-2019: що відомо про фіналістів шоу та їхні пісні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -