“Абсолютно нова модель”: що буде в Україні замість МСЕК – Шмигаль

“Абсолютно нова модель”: що буде в Україні замість МСЕК – Шмигаль

Замість МСЕК в Україні буде запроваджена прозора, європейська модель призначення інвалідностей, зазначив прем’єр-міністр України.

Повідомляє Главред.

Про що сказав Шмигаль:

  • МСЕК ліквідують до 31 грудня
  • Замість МСЕК буде впроваджена прозора, європейська модель
  • До 1 листопада готують законопроекти для завершення реформи МСЕК

Сьогодні, 22 жовтня президент України ухвалив рішення ліквідувати всі медико-соціальні експертні комісії до 31 грудня. Відповідний указ опубліковано на сайті Офісу президента. Про те, що буде замість МСЕК розповів в ефірі телемарафону прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Дійсно ситуація, яку ми зараз бачимо з медико-соціальними експертними комісіями, ганебна, вона обурює нас всіх”, – сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр повідомив, що президент України сьогодні скликав засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому було ухвалено низку радикальних, але системних рішень. Зокрема, відповідно до указу президента, до кінця цього року планується ліквідація МСЕК.

“Натомість буде запроваджена цифрова, прозора, європейська модель”, – заявив Денис Шмигаль.

Він також додав, що доручив міністру охорони здоров’я підготувати та подати на розгляд Кабінету міністрів усі необхідні нормативні акти й законопроекти для завершення реформи ліквідації МСЕК і впровадження нової європейської моделі. Кінцевий термін виконання — 1 листопада.

 

Читайте також  Ляшко заявив, що МСЕК перестане існувати: названо дату

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело