Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році

Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році

Сучасні телефони та інші електронні пристрої переходять на зимовий час автоматично, а ось механічний годинник доведеться перекладати вручну.

Українці переводять годинник двічі на рік, на літній та на зимовий час. Багато хто боровся за скасування цієї процедури, однак, судячи з усього, у 2024 році ми таки переведемо час в останній раз.

У червні ВР проголосувала за скасування переведення годинників в Україні. У жовтні ми востаннє перейдемо на зимовий час – і більше стрілки не чіпатимуть.

Це матиме як негативні, і позитивні наслідки. Взимку це роблять останньої неділі другого осіннього місяця.
2024 року дата випадає на 27 жовтня. Годинник переказує о 4 ранку, на годину тому.
Коли депутати хотіли скасувати переведення годинників, вони аргументували це кількома причинами. Насамперед вони стверджували, що процедура не впливає на загальну економію енергоресурсів.

Також скасування було необхідно, щоб у східних областях прибрати “московський час”. І, звичайно ж, питання здоров’я, адже переведення годинника впливає на регуляцію біоритмів, через що люди погано почуваються. Світловий день починається раніше і в результаті людина не досипає необхідної норми. Втім, законопроект про відміну все ж таки не набув чинності.
Варто відзначити, що організм краще сприймає переведення годинників восени, так як з’являється додаткова година для відпочинку і сну.

Однак, якщо ми залишимося на зимовому часі, це матиме негативні наслідки влітку. Як мінімум, у східних регіонах світатиме о 3 годині ночі.

Джерело: «Znaj.ua»

Читайте також  Україна може відмовитися від переходу на зимовий час: у Кабміні назвали умову

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело