Мобілізація з 18 років: нардеп розповів про зниження мобілізаційного віку

Мобілізація з 18 років: нардеп розповів про зниження мобілізаційного віку

18-річні українці можуть потрапити до армії й без зниження мобілізаційного віку

Зниження мобілізаційного віку до 18 років в Україні наразі не розглядається.

Таку заяву зробив голова підкомітету з державної безпеки, оборони та оборонних інновацій Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, член депутатської фракції партії “Слуга народу” Федір Веніславський в ефірі “Українського Радіо“.

За словами нардепа, на даний момент питання про зниження мобілізаційного віку не обговорюється, хоч росія має значну перевагу в живій силі.

“Є консолідована позиція усіх владних інституцій в Україні, що знижувати вік, з якого громадяни України можуть бути мобілізовані на сьогодні ніхто не збирається і це питання не стоїть на порядку денному”, – запевнив він.

Федір Веніславський додав, що Україна покладається на інноваційні засоби ведення війни, які дозволяють наносити ворогові асиметричні відповіді.

Також він пояснив, що 18-річні громадяни можуть потрапити до лав ЗСУ і без зниження мобілізаційного віку, але тільки за своєю ініціативою, уклавши контракт.

“В Україні громадяни, які самостійно виявили бажання вступити на військову службу можуть це також зробити з 18-річного віку. Громадяни до 25-річного віку можуть укласти контракт навіть на один рік”, – підкреслив нардеп.

Читайте також  У Раді відповіли, чому країну не захищають правоохоронці на пенсії

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело