Чи будуть найближчими днями в Україні грози та зливи: синоптикиня здивувала прогнозом

Чи будуть найближчими днями в Україні грози та зливи: синоптикиня здивувала прогнозом

За словами Птухи, синоптикам зараз важко спрогнозувати опади навіть за добу.

Україну накрила аномальна спека, яка б’є всі рекорди. Однак найближчими днями очікуються дощі, проте лише в невеликій частині областей, розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха в інтерв’ю 24 каналу.

Вона зазначила, що дощі будуть більш локальні, але можуть бути, оскільки зараз Україна перебуває не в центрі антициклону. Також в країні переважає не зовсім суха повітряна маса і все ж є трохи вологи.

“Ми на периферії антициклону. Відповідно ця частина завжди має нестійкість в атмосфері, нерівномірний розподіл, що може спонукати саме в другій половині дня, ось як сьогодні мали в Києві й у деяких областях, локальні грози”, – пояснила Птуха.

Синоптикиня також додала, що зараз спрогнозувати опади навіть за добу майже не реально і вони можуть бути настільки локальними, що навіть на метеостанції нікуди можуть не потрапити, це вже як пощастить.

За її словами, у другій половині дня відбувається інтенсивне випаровування через високі температури, тому можуть бути дуже локальні грози.

“Більша площа охоплення може бути по західному кордону України. Там через Європу зараз прохолодять атмосферні системи фронтальні. Тож там можуть бути більш відчутні дощі. Відповідно там трохи більше хмарності й температурні показники не такі екстремально високі. А решта території в нас усе ж у такій повітряній масі. І внутрішньомасові процеси другої половини дня такими мінімальними точковими грозами, як-то кажуть, “погоди не роблять”: на температуру не впливають, а навпаки ще можуть додавати більшої вологості”, – розповіла Птуха.

Також вона звернула увагу, коли вища вологість, то високі значення температури переносяться складніше, адже тоді люди відчувають більшу задушливість.

Читайте також  Відомий астролог передбачив повний розгром у війні з Росією...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело