Штраф – півбіди: яке покарання вигадали тим, хто до 17 липня не оновить дані

Штраф – півбіди: яке покарання вигадали тим, хто до 17 липня не оновить дані


На порушників правил військового обліку чекають і штрафи, і повістки
16 липня спливає термін, відведений військовозобов’язаним громадянам для оновлення військово-облікових даних. Подальші дії щодо тих, хто проігнорує цю вимогу, визначаються законодавством і вимагають не лише накладення штрафів на порушників, а й жорсткішого покарання, яке застосовуватиметься у деяких випадках, 

пише телеграм-канал ТСН Новини.

Вже з 17 липня порушники правил військового обліку та мобілізації, які не оновили свої дані до ТЦК чи “Резерв+”, почнуть масово отримувати величезні штрафи. Але, як стверджує адвокат Олег Міцик, це не єдине покарання для таких українців.

Річ у тому, що відповідно до внесених 17 червня змін до постанови Кабінету міністрів №560, де йдеться про способи відправлення повісток, громадяни, які оновили військово-облікові дані, можуть отримати за вказаною адресою повістки, але саме тут і криється підступ для багатьох порушників.

“Тобто якщо громадянин оновив дані, він повістку отримав за місцем, яке вказав при оновленні. Якщо він не оновив дані, то повістка прийде за задекларованим місцем. Тобто особа все одно отримає повістку. І люди, які за якихось міркувань не хочуть оновити дані, які мають нове адміністративне правопорушення, за яке отримають штраф”, – зазначив адвокат.

Таким чином, військовозобов’язані українці отримають як повістку, так і штраф у розмірі від 17 до 25 тисяч гривень, який необхідно сплатити у 15-денний строк після вручення відповідної постанови.

Якщо штраф так і не буде сплачено, на порушника чекає арешт його банківських рахунків, а у разі обсягу боргу за штрафами, що перевищує 160 тисяч гривень, слідує арешт майна боржника, яке буде продано на аукціоні. З отриманої суми випливає стягнення необхідної суми, а решту грошей буде повернено власнику проданого майна.

Читайте також  Українці отримали штраф за порушення карантину у Польщі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело