Економічне бронювання: коли депутати можуть ухвалити рішення

Економічне бронювання: коли депутати можуть ухвалити рішення

За словами нардепів, економічне бронювання щороку може приносити в бюджет додаткові 5 мільярдів доларів.

Економічне бронювання – цього місяця депутати можуть взятися за відповідні законопроєкти. А от запрацює закон, ймовірно, вже восени.

Про це йдеться в 

ТСН.

Самі ідеї – не нові, про них уже неодноразово говорили. Перша передбачає підвищений військовий збір у 20 тис. 400 грн, які роботодавець сплачує за працівника, якого хоче зарезервувати.

Друга пропозиція – можливість бронювання працівників із зарплатнею не менше ніж 36 тисяч гривень.

І третя – гібридна: нею можуть користатися ФОПи, які мають і високу зарплату, і готові платити підвищений військовий збір. Водночас ФОП повинен діяти не менш, ніж пів року до набрання чинності законом.

Суми взялися не зі стелі. Впарламенті підрахували, що 20 тисяч гривень – це середня заробітна плата в Україні і мінімальне грошове забезпечення одного військового. Економічне бронювання щороку може приносити до бюджету додаткові 5 мільярдів доларів. Автор законопроєкту Дмитро Наталуха припускає, що, найімовірніше, депутати повністю проголосують за нього на початку осені.

Читайте також  17–річний хлопець, що вбив власного батька, розповів, як кaтувaв його та ще живого втoпив у колодязі (відео) ПОДІЇ

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело