Прийдеться кидати палити: що зміниться з 11 липня і чому ви не зможете купити улюблені цигарки

Прийдеться кидати палити: що зміниться з 11 липня і чому ви не зможете купити улюблені цигарки

У вас ще є час зробити стратегічний запас

З 11 липня в Україні набувають чинності зміни антитютюнового законодавства, які мають посилити контроль над продажем тютюну та його похідних виробів. Однією з головних змін є заборона на продаж ароматизованих цигарок.

Докладніше про те, що зміниться з 11 липня і чому ви не зможете купити улюблені цигарки, інформує Обозреватель.

Крім того, закон передбачає відповідальність за заборону куріння з використанням пристроїв для нагрівання у громадських місцях та приміщеннях, аналогічно до куріння звичайних цигарок. Заборонено також рекламу та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин для них. Продаж таких продуктів неповнолітнім підлягатиме штрафу у розмірі 1020 грн.

Закон також обмежує продаж тютюнових виробів з добавками, таких як вітаміни та псевдокорисні добавки, кофеїн, таурин та енергетичні добавки, а також добавки, що виробляють викиди кольоровими та полегшують засвоєння нікотину.

Крім того, обмеження стосуються продажу рідин для електронних сигарет. Якщо ці рідини містять вищезгадані добавки або мають об’єм заправних контейнерів понад 10 мл, обсяг одноразових е-сигарет або картриджів більше 2 мл, або містять нікотин в об’ємі понад 20 мг на 1 мл, їх продаж буде заборонено.

Закон також забороняє продаж сигарет та тютюну для самокруток з характерним смаком та запахом диму, що містять нікотин або смакові та ароматичні добавки.

Нові правила створені для обмеження доступності продуктів тютюнової промисловості, особливо для підлітків та захисту здоров’я населення.

Читайте також  Опинилися в пастці: жінка та її чотирирічний син загинули під час моторошної пожежі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело