Відстрочку отримають не всі: хто з військовозобов’язаних у ВНЗ може уникнути мобілізації

Відстрочку отримають не всі: хто з військовозобов’язаних у ВНЗ може уникнути мобілізації

У Міністерстві оборони України пояснили, хто з військовозобов’язаних громадян віком від 25 років, які вступають або вже навчаються у вищих навчальних закладах, може отримати відстрочку від мобілізації у військо.

Про це в ефірі національного телемарафону 6 липня розповів

 речник МОУ Дмитро Лазуткін.

Коментуючи ставлення МОУ до того факту, що останнім часом у вищих навчальних закладах стався бум серед чоловіків від 25 років, які намагаються туди вступити, аби не бути призваними в армію, Лазуткін зазначив, що відстрочку зможуть отримати далеко не всі.

“Безумовно, жага до знань — це прекрасно. Коли люди хочуть навчатися, підвищувати свій рівень знань. Це не може не тішити, тому що Україна має бути високотехнологічною, де є науковці і висококваліфіковані фахівці. Але зазначу, що відстрочку отримають від призову не всі”, — підкреслив речник МОУ.

За його словами, є два критерії, за якими військовозобов’язаний може отримати відстрочку від призову.

“Ті, хто вступають на бюджет на денну або дуальну форму — це один з критеріїв. Другий критерій — це рівень освіти, рівень освіти, який вони будуть здобувати, має бути вищим, ніж у них є. Тобто якщо людина бакалавр, то вона має вступати на магістра для того, щоб отримати відстрочку”, — зазначив Лазуткін.

Читайте також  Шкільне меню в Україні стало більше та різноманітніше: рибка, йогурт і банан

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело