В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати

В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати

Пропонують зменшити максимальний вік для призову на військову службу до 50 років.

У Верховній Раді України обговорюють питання зменшення максимального віку для мобілізації. Йдеться про те, щоб більше не призивати на військову службу людей старших за 50 років. Про це повідомив народний депутат Юрій Здебський, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

За його словами, ефективність використання військових, старших за 50 років, піддається сумнівам. Тому розглядається можливість змінити правила, щоб мобілізували лише тих, кому до 50 років.

Існує думка, що люди від 50 до 60 років можуть краще допомагати економіці країни. Зменшувати мінімальний вік для мобілізації нижче 25 років поки не планують.

Також обговорюють можливість зниження мінімального віку для мобілізації з 27 до 25 років. Деякі військові експерти, зокрема колишній керівник “Курсу молодого бійця”, а також американський сенатор Ліндсі Грем і ветеран АТО Тарас Чмут, підтримують ідею починати мобілізацію з 21 року.

Нагадаємо, що 2 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон, який зменшує максимальний призовний вік з 27 до 25 років. Це рішення може додати до української армії близько 100 тисяч молодих військовослужбовців.

Читайте також  На війну тих, кому за 60: Безугла готує новий законопроект - подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело