Взимку відключень не буде: будуть включення світла – у YASNO попередили про 5 годин на добу

Взимку відключень не буде: будуть включення світла – у YASNO попередили про 5 годин на добу

Взимку кількість годин, протягом яких українці залишаться без електрики, залежатиме від кількох ключових факторів, таких як можливість відновлення пошкоджених об’єктів енергетики, збільшення фізичної здатності імпортувати електроенергію та температурні умови. Про це повідомив генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко у програмі 

Business Breakfast.

“Прогнози на зиму базуються на двох ключових аспектах: наших зусиллях щодо збільшення імпорту електроенергії та поточних ремонтів атомних блоків, необхідних для забезпечення працездатності системи у зимовий період”, – наголосив Коваленко.

Він також зазначив, що споживання електроенергії взимку значно вище, ніж улітку, особливо через опалювальні потреби. “Ми також залежимо від температурних умов. Якщо взимку середня температура становитиме 10 градусів, це буде сприятливо. Однак якщо температура опуститься до -15 градусів і нижче, споживання на опалення зросте, що негативно вплине на енергопостачання”, – додав він.

Гендиректор Yasno висловив сподівання, що дефіцит генерації електроенергії взимку може сягнути 30-35%. “Прогнозовані 5-6 годин електропостачання на день здаються реальними, проте ми намагаємося максимально відновити працездатність системи”, – зазначив Коваленко.

Він також нагадав, що влітку пік споживання електроенергії збільшується на 30% через використання кондиціонерів та проведення ремонтних робіт на атомних станціях. В цей час дефіцит електроенергії становить від 15 до 25%, однак у міжсезоння ситуація покращиться завдяки зниженню споживання енергії.

“Важливо готуватися до зими з урахуванням цих факторів та періодично оновлювати прогнози”, – підсумував генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

Читайте також  Польща передала Україні списки чоловіків, які осіли в країні після початку війни: готують екстрадицію

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело