Вже в жовтні: Росія готує нову війну по сусідству з Україною

Вже в жовтні: Росія готує нову війну по сусідству з Україною

Українці , як ніхто інший, знають, що означає жити під боком з російською федерацією, слухати крики “про захист російськомовних” та “споконвічно російських землях”, визначати пропутинські методи впливу на суспільство та його свідомість. І, зважаючи на все, розуміючи втрату впливу на українців, путін хоче ще в одну державу засунути свої криваві клешні.

Докладніше про те, що Росія готує нову війну по сусідству з Україною, інформує 

canada.ca.

США, Канада та Великобританія зробили гучну заяву, звинувачуючи росію у намірі втрутитися у майбутні президентські вибори у Молдові, які відбудуться у жовтні. Якщо проросійський кандидат не переможе, росія планує розпалити протести в країні.

Влада цих трьох країн висловила свою солідарність із занепокоєнням президента Молдови Майї Санду щодо спроб кремля використати злочинні угруповання для фінансування політичної діяльності та підриву демократичних інститутів країни. Ця заява підкреслює тривогу міжнародного співтовариства з приводу російської активності в Молдові.

Згідно з інформацією, наданою США, Великобританією та Канадою, російські суб’єкти в Молдові здійснюють змову з метою впливу на результат президентських виборів. Плани включають організацію протестів, якщо переможе прозахідний кандидат. Крім того, представники кремлю прагнуть сформувати негативне ставлення у суспільстві до західних країн та поточного керівництва Молдови.

У спільній заяві уточнюється, що кремль активно підтримує проросійських кандидатів на президентських виборах у Молдові. Ці політики займаються поширенням дезінформації про Майя Санду, щоб викликати невдоволення та протести серед населення. Такий підхід кремля спрямований на дестабілізацію внутрішньої політичної ситуації в країні та підрив довіри до демократичних процесів.

«Ми поділилися інформацією та додатковими деталями з нашими молдавськими партнерами, щоб вони могли продовжити розслідування, запобігти і зірвати плани Кремля» , — заявили представники США, Канади та Великобританії.

Читайте також  Рф може готувати масовану атаку на українське місто: у ЗСУ назвали дати

Ця заява наголошує на серйозності ситуації та рішучості західних країн захистити демократичні процеси в Молдові від зовнішнього втручання. Подібні заяви не лише наголошують на поточних загрозах, а й закликають до міжнародного співробітництва для забезпечення справедливих та прозорих виборів. Важливо відзначити, що такі кроки спрямовані на підтримку демократичних цінностей та запобігання можливим кризам у майбутньому.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело