Скасування мораторію на продаж землі: скільки гектарів і кому можна буде придбати

Урядовий проект перебуває на стадії обговорення та доопрацювання. Уже з наступного року в Україні планують скасувати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення та запустити її ринок.

Щоправда, будуть обмеження: фізособа-громадянин України матиме право купити не більше 200 гектарів землі, а сімейні фермерські господарства – не більше однієї тисячі гектарів, повідомляє ТСН з посиланням на УНІАН

Про це на форумі з питань розвитку української економіки в Києві сказав глава Офісу із залучення і підтримки інвестицій при Кабінеті міністрів Даніель Білак.

“Існує багато спекуляцій щодо земельної реформи. Я можу розповісти, що планує уряд. Швидко підсумовую: 200 гектарів землі для громадян України. Прем’єр-міністр пішов на компроміс, і, ймовірно, буде доповнення до законопроекту, яке дозволить купувати до однієї тисячі гектарів землі фермерським господарствам, якими володіють сім‘ї”, – уточнив Білак.

Нагадаємо, проведення земельної реформи, тобто скасування мораторію та запуск ринку землі, є однією з вимог Міжнародного валютного фонду для продовження програми кредитування.

Читайте також  Зможуть купити самостійно: в українські аптеки потраплять тести-системи для визначенн короновіруса

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -