Пенсіонерам встановлять нові правила: не кожен зможе собі дозволити

Пенсіонерам встановлять нові правила: не кожен зможе собі дозволити

Не кожен зможе дозволити собі вийти на заслужений відпочинок у 60 років через посилення вимог щодо страхового стажу.

З 2025 року вихід на пенсію для українців стане складнішим. Не всі зможуть вийти на пенсію в 60 років через підвищення вимог. Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

Наприклад, у 2023 році для виходу на пенсію в 60 років потрібно було мати 30 років страхового стажу. З 2024 року ця вимога збільшиться до 31 року, а з 2025 року – до 32 років.

Багато українців вже у 2024 році матимуть труднощі з виконанням цих вимог, а подальше посилення правил ще більше ускладнить ситуацію.

Люди часто починають працювати з раннього віку і можуть набрати 35-40 років загального стажу. Але для пенсії важливий саме страховий стаж – час, протягом якого за працівника сплачувалися страхові внески.

Якщо людина працювала неофіційно, без офіційного оформлення, і за неї не сплачували внески, то вона не матиме страхового стажу і не зможе отримати пенсію.

Якщо до 65 років у людини буде менше 15 років страхового стажу, вона не зможе отримати пенсію. Замість цього їй нададуть тимчасову соціальну допомогу, яка не перевищує прожитковий мінімум і потребує підтвердження кожні пів року.

Читайте також  Доплати пенсіонерам до кінця року: хто і скільки може отримати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело