Всім доведеться йти до ТЦК: нардеп пообіцяв, що доля не омине жодного чоловіка

Всім доведеться йти до ТЦК: нардеп пообіцяв, що доля не омине жодного чоловіка

Новий закон про мобілізацію майже готовий.

В Україні готується до впровадження новий законопроєкт, що вносить суттєві зміни в механізм мобілізації.

За словами Федора Веніславського 24 каналу, члена комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, у майбутньому відбудеться постановка на військовий облік всіх військовозобов’язаних громадян віком від 18 до 60 років. Не оминуть цього й ті, хто належить до сектору безпеки та оборони, а також поліцейські.

“Тепер усі будуть на військовому обліку. І будуть, відповідно, або матиме право на відстрочку від призову, або на бронювання. Це концептуальна річ для того, щоб ми розуміли, на кого держава може розраховувати в умовах такої повномасштабної війни”, – наголосив Веніславський.

Цей законопроєкт спрямований на відмову від попередньої практики зняття з військового обліку окремих категорій громадян, таких як засуджені, поліцейські та рятувальники.

Веніславський акцентує на тому, що нововведення також торкаються регуляції незаконного перетину кордону, в тому числі з використанням осіб з інвалідністю, а також ухилення від мобілізації осіб з офіцерськими званнями, які продовжують освіту.

Окрім цього, законопроєкт скасовує практику “фінансового бронювання”, вносить зміни у питання бронювання від мобілізації для значної кількості держслужбовців, зокрема представників силових структур, а також вводить нові категорії бронювання за посадами в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Важливим аспектом є і бронювання працівників оборонної промисловості, а також введення поняття “рекрут” і дозвіл військовим підрозділам укладати контракти та проводити рекрутингові кампанії, де перелік підрозділів визначатиме головком ЗСУ.

Також ми повідомляли, що після повістки не обов’язково одразу воювати.

Читайте також  В Україні вже днями почнеться нова магнітна буря: як довго буде "трусити"

Після отримання повістки не слід відразу збиратися на війну, а слід дізнатися про причину виклику. І тому слід з’явитися у ТЦК і з’ясувати причину. Не завжди повістка означає мобілізацію.

У ТЦКСП зазначили, що повістка надсилається для уточнення облікових даних та визначення придатності. А вже потім, залежно від результатів проходження медичної комісії, можливе направлення до військових частин.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело