Перелом у війні може бути до літа: експерт попередив про небезпечний сценарій

Перелом у війні може бути до літа: експерт попередив про небезпечний сценарій

Війська країни-агресора Росії можуть погрожувати просунутися до Краматорська і Слов’янська Донецької області, розповіла військова експертка Дара Массікот.

Становище України на фронті погіршуватиметься, якщо Захід не вирішить питання з військовою допомогою. Російські окупанти, незважаючи на слабкість своїх позицій, зможуть просуватися. Ворог може загрожувати просуванням до Краматорська і Слов’янська Донецької області та тиском у Запорізькій області.

У матеріалі Foreign Affairs військова експертка Дара Массікот із Фонду Карнегі опублікувала свій прогноз щодо подальшого розвитку ситуації на полі бою.

Перелом у війні може бути до літа
Массікот вважає, що становище ЗСУ буде погіршуватися – закінчуються гроші і боєприпаси. Росія, навпаки, мобілізувала економіку і налагоджує постачання снарядів. Окупанти все ще небезпечні.

Можливо, наступальні дії росіян затягнуться до літа поточного року.

“Без збільшення військової допомоги Заходу і серйозних змін у стратегії Києва становище України на полі бою продовжуватиме погіршуватися, поки не досягне переломної точки, можливо, до цього літа”, – вважає Массікот.

Росія погрожуватиме Краматорську і Слов’янську
На думку експерта, російські війська можуть просунутися до Покровська Донецької області і загрожуватимуть Краматорську і Слов’янську. Також може посилитися тиск у районі Оріхового Запорізької області.

“Довгострокова слабкість російської армії не матиме значення, якщо Україна не буде підтримана цього року. Якщо Захід, зокрема США, не хоче, щоб лінія фронту в Україні продовжувала згинатися або ламатися, він повинен терміново схвалити допомогу. І якщо Київ хоче продовжити свої зусилля, йому доведеться зробити важкий вибір щодо того, як створити більше робочої сили. Час минає”, – підкреслила Дара Массікот.

Читайте також  Втрутиться сонячне затемнення: астролог сказала, коли завершиться війна в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело