У Раді розповіли, яке покарання придумали для ухильників від мобілізації

У Раді розповіли, яке покарання придумали для ухильників від мобілізації

Нардеп від “Слуги народу” Федір Веніславський пояснив, які обмеження у Верховній Раді розглядають для ухильників.

У парламентському Комітеті з питань нацбезпеки і оборони наразі серйозно розглядають лише одне обмеження для військовозобов’язаних, які ухилялися від мобілізації – щодо права керування транспортними засобами. Про це заявив член комітету і нардеп від “Слуги народу” Федір Веніславський під час брифінгу в середу, 6 березня.

За його словами, у нардепів була дискусія щодо надання ТЦК і СП (у просторіччі – військкоматів) повноважень у судовому порядку обмежувати права громадян, а саме – право на розпорядження грошовими коштами на рахунку, право виїзду за кордон і право керування транспортним засобом.

“Депутати дійшли консенсусу на цей момент. І ми допускаємо лише одне обмеження – на право керування транспортним засобом, якщо людина не виконала умови ТЦК і не з’явилася для оформлення документів, для уточнення даних, або не з’явилася за повісткою, яку вона отримала”, – сказав Веніславський.

Мобілізація в Україні
Нагадаємо, 27 лютого, Комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки почав розгляд законопроєкту про мобілізацію, до якого подали 4196 правок. Нардеп Федір Веніславський повідомив, що 28 лютого розпочали розгляд законодавчих пропозицій, які умовно об’єднали в 17 основних блоків.

Як повідомляв Главред, Збройні Сили України потребують обов’язкової мобілізації щонайменше 250-300 тисяч осіб. Генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко зазначив, що перший етап мобілізації 300 тисяч осіб має відбутися в прискореному порядку.

Читайте також  "Засвітився" на вулиці - плати 100 тисяч: депутати посилюють покарання за порушення комендантської години

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело