Побільшає хмар та стане холодніше: метеоролог назвав точну дату зміни погоди в Україні

Побільшає хмар та стане холодніше: метеоролог назвав точну дату зміни погоди в Україні

Найтепліше найближчими днями буде в Одеській області та на заході України.

На вихідних, 3 березня, в Україні переважатиме тепла та суха погода. Однак у неділю спостерігатиметься деяке похолодання. Про це розказав кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

За його даними, у найближчі дві доби погоду в нашій країні обумовлюватиме поле високого тиску і тепла повітряна маса. Суттєвих опадів не передбачається, лише у західному регіоні подекуди можливі невеликі дощі.

Температурне тло очікується вищим за норму з максимальними показниками на Одещині та у західних областях.

“Проте у неділю відбудеться незначне зниження денної температури у зв’язку зі збільшенням кількості хмар та прохолодним вітром східної чверті. На Лівобережжі вночі зберігатимуться слабкі морози”, – повідомив Кібальчич.

Погода 3 березня
У західних областях наприкінці тижня очікується хмарна погода із проясненнями. Вночі без істотних опадів, а вдень місцями пройдуть невеликі короткочасні дощі. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +2…+7 °С, вдень +7…+12 °С, на Закарпатті +11…+16 °С.

У північній частині України очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі -4…+1 °С, вдень +3…+8 °С.

У центральних областях буде хмарно із проясненнями і без істотних опадів. вночі -3…+2 °С, вдень +4…+9 °С.

У південних областях очікується мінлива хмарність. Температура повітря вночі +1…+6 °С, вдень +7…+12 °С, на узбережжі Одещини +2…+7 °С.

У східних областях у неділю буде хмарно із проясненнями, без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -4…+1 °С, вдень +3…+8 °С.

Читайте також  МОЗ попередило українців із підробленими COVID-сертифікатами: є шанси потрапити до лікарні й померти

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело