“В Україні видаватимуть тимчасові посвідчення замість паспортів”: що відбувається і кого це стосується?

“В Україні видаватимуть тимчасові посвідчення замість паспортів”: що відбувається і кого це стосується?

Кабмін ухвалив постанову про оформлення тимчасового посвідчення громадянина України на територіях, які тимчасово окуповані, та тих, де продовжуються активні бойові дії. Такий документ видаватимуть на два роки.

Як інформує “Today.ua”, відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду. Йдеться про експериментальний проєкт. Він буде сприяти поверненню українців з ТОТ через треті країни.

Наразі неможливе оформлення посвідчення особи на повернення в Україну громадянам, які перебувають на тимчасово окупованій території. Річу тому, що окремі країни, зокрема агресор Росія, використовуватиме це як визнання Україною захоплених територій регіонами іноземної держави.

На засіданні Координаційного штабу вирішили розробити ініціативу, яка передбачає оформлення тимчасового посвідчення громадянина України особам на окупованих територіях РФ і тих, де тривають бої.

Проєкт допоможе українцям підтвердити свої особи та громадянство. З тимчасовим посвідченням можна буде виїхати через територію, зокрема РФ, третіх країн та звернутися задля оформлення українського паспорта для виїзду за кордон до закордонних дипломатичних установ.

Можливість використання зазначеного документа на території інших держав буде погоджено за сприяння МЗС.

Тимчасове посвідчення можуть отримати:

особам віком до 18 років, про які немає інформації у відомчій інформаційній системі ДМС чи Єдиному державному демографічному реєстрі;

особам, які втратили паспорт громадянина України, про які є дані у реєстрі чи ДМС.

Раніше повідомлялося, як в Україні подорожчали паспорти та інші документи. У державній міграційній службі назвали нові ціни. Є можливість оформлення за короткий термін – до десяти днів.

Читайте також  Росія переходить до потужних ударів тактичної авіації. Британія попередила Україну

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело