Демобілізація та броня на рік: у Раді ухвалили важливе рішення

Демобілізація та броня на рік: у Раді ухвалили важливе рішення

У Раді ухвалили важливе рішення щодо демобілізації
Депутати проголосували за законопроєкт про мобілізацію у першому читанні. Але до другого читання вже подано понад 3000 правок, які має розглянути Комітет із нацбезпеки, перш ніж винести документ на голосування у другому читанні. У Telegram-каналі нардеп Олексій Гончаренко поділився, яке важливе рішення ухвалив Комітет із нацбезпеки.

Депутат від “Європейської солідарності” теж вніс свої правки й поділився, що частину його пропозицій Комітет з нацбезпеки вже прийняв.

Зокрема, йдеться про те, щоб демобілізація стала доступною для строковиків. Мало того, після цього таким військовим мають надати 12 місяців відстрочення від мобілізації.

Саме таку ініціативу підтримали нардепи, які входять до складу Комітету. Гончаренко вважає, що це є важлива перемога. Він пообіцяв, що “дотисне” цю пропозицію і справедливість переможе.

Депутат пояснив, що строковики служать вже четвертий рік поспіль, через повномасштабне російське військове вторгнення вони не можуть піти з військової служби.

До речі, президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкт №11035, який зазначений як невідкладний.

У документі глава держави пропонує звільнити запас строковиків, у яких закінчився термін військової служби в період воєнного стану.

Законопроєкт направили на розгляд керівництву Ради та Комітету з національної безпеки, оборони та розвідки.

Тобто строковики, які вже відслужили більше норми, мають високі шанси бути демобілізованими в поточному році та отримати відстрочку від військової служби.

За прогнозом Гончаренка, законопроєкт щодо мобілізації до другого читання можуть винести на голосування на початку березня.

Читайте також  В Україні продовжили воєнний стан і мобілізацію: Зеленський підписав закони

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело