Як українських чоловіків випускатимуть за кордон з 1 березня: детальне пояснення

Як українських чоловіків випускатимуть за кордон з 1 березня: детальне пояснення

В Україні під час воєнного стану військовозобов’язані чоловіки обмежені в праві перетину державного кордону. Але деякі чоловіки, які не підлягають призову, можуть вільно виїжджати з країни.

Правила виїзду військовозобов’язаних за кордон прописані у постанові Кабміну № 57.

З 1 березня Румунія та Болгарія увійдуть до Шенгенської зони, після чого перетин морських та повітряних кордонів між цими та іншими країнами Шенгену стане вільним.

Своєю чергою, приєднання Софії та Бухаресту до Шенгенської зони означатиме зменшення дозволеного часу перебування українцям без візи на території цих країн.

Поки що наші співгромадяни мають додаткові 90 днів для перебування на території Болгарії та Румунії на додачу до тих трьох місяців, які були гарантовані домовленостями між Україною та ЄС. Однак ці додаткові дні розповсюджувались лише на тих, хто не звертався до державних установ за тимчасовим захистом.

Тобто через тиждень українці зможуть легально перебувати на території цих двох країн лише 90 днів. Після чого доведеться або виїжджати до інших країн поза межами дії Шенгену, або ж оформлювати інші дозвільні документи.

Читайте також  $7 тис. за життя - замовника вбивства спіймали на гарячому

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело