Блокування банківських рахунків військовозобов’язаних: до законопроєкту про мобілізацію внесуть деякі зміни

Блокування банківських рахунків військовозобов’язаних: до законопроєкту про мобілізацію внесуть деякі зміни

До 21 лютого подаються правки до законопроекту про мобілізацію, який потім буде винесений на розгляд у другому читанні. Очільниця партії “Слуга народу”, голова комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк розповіла, що правок до документа буде багато.

Про це вона сказала в ефірі телемарафону. За словами Шуляк, після того, як правки будуть зібрані, їх будуть обробляти безпосередньо в профільному комітеті, і вже тільки після того, коли там кожна правка буде обговорена, законопроект буде винесений до другого читання.

“Ми зараз говоримо про досить велику кількість і правок, і змін. Вони будуть стосуватися і залучення наших аспірантів, і використання сучасних форм рекрутингу, це також і різні речі, які пов’язані з організаційними заходами, як будуть проводити органи місцевого самоврядування при підготовці та проведенні мобілізації, це і речі, як пов’язані зі справедливим залученням працівників, які працюють в економічному секторі, залучення працівників правоохоронних органів до мобілізації. Є також різні правки, які стосуються, наприклад, можливості залучення засуджених осіб, щоб вони також використовували свої можливості для захисту країни”, – розповіла парламентар.

На думку депутата, правок буде досить багато. “Але є кричущі речі, які, наприклад, стосуються блокування та закриття банківських рахунків. Це питання дуже чутливе, воно буде також обговорюватися. І ми сподіваємося, що такі речі будуть більш збалансовані”, – додала Шуляк.

Читайте також  До ТЦК доставлять примусово: кого з чоловіків потягне поліція

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело