Кінець війни в Україні: з’явився страшний прогноз – ще 10 млн людей шукатимуть новий будинок

Кінець війни в Україні: з’явився страшний прогноз – ще 10 млн людей шукатимуть новий будинок

У разі найгіршого розвитку подій в Україні кількість українських біженців зросте на 10 мільйонів.

Німецький федеральний уряд прогнозує, що у разі найгіршого розвитку подій в Україні кількість українських біженців зросте на 10 мільйонів, і Німеччина буде однією з країн їхнього призначення, пише газета Welt am Sonntag з посиланням на представників силових структур та парламентаріїв.

Видання пише, що “у разі потенційного розпаду України німецький уряд припускає, що країну покинуть ще близько десяти мільйонів людей”. У цьому сценарії “переважна більшість біженців вирушить до Західної Європи, а Німеччина буде однією з країн призначення”.

Німецький уряд у своїх прогнозах виходить із того, що Україна має військові та фінансові можливості для підтримки своєї оборони та стабільності до кінця 2024 року. Ось тільки ситуацію ускладнює затримка допомоги з боку Сполучених Штатів: Конгрес з осені минулого року не може схвалити додаткове фінансування для підтримки України.

Експерт із питань зовнішньої політики опозиційного Християнсько-демократичного союзу ФРН Родеріх Кізеветтер у коментарі газеті закликав західні держави значно збільшити військову допомогу з огляду на коливання в США.

“Якщо ми не змінимо нашу стратегію підтримки України, то найгірший сценарій масової втечі з України та поширення війни на країни НАТО стане набагато вірогіднішим. У такому разі десять мільйонів біженців – це досить низький показник”, – заявив він.

Читайте також  Про кінець війни проти України раптово заговорили у Держдумі РФ: коли і за яких обставин?

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело