Чоловікам приготуватися: по мобілізації буде дуже неприємний сюрприз

Чоловікам приготуватися: по мобілізації буде дуже неприємний сюрприз


Що загрожує чоловікам призовного віку, які знаходяться за кордоном
Українським чоловікам призовного віку (18-60 років), які перебувають за кордоном, у разі ухвалення Верховною Радою урядового законопроекту, в якому передбачено, що мобілізація в Україні 2024 буде посилена, “світить” дуже неприємний сюрприз, розповіла 

київський адвокат Кристина Очкур.

У проекті закону (№10449) йдеться, що закордоном українські чоловіки такого віку зможуть отримувати консульські послуги лише у тому разі, якщо матимуть військово-облікові документи, розповіла київський адвокат Кристина Очкур. Експерт підкреслила, що йдеться, зокрема, й про переоформлення закордонного паспорта у разі закінчення його терміну дії.

“Новий законопроект про мобілізацію номер 10449, який нещодавно зареєстрували у Верховній Раді, передбачає дуже неприємну зміну для тих чоловіків, які перебувають за кордоном. При цьому у проекті не вказано, коли саме ці чоловіки мали виїхати за кордон…”, – зазначила вона.

Адвокат додала, що це вже другий законопроект, у якому прописано зміни мобілізаційних заходів, який цієї зими внесли у парламент і, “скоріш за все, цей текст буде погоджено”.

Читайте також  50 тисяч грн і в армію не заберуть: суми озвучили вже на офіційному рівні — кому дадуть "імунітет" від ТЦК

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело