Буде до +20. Синоптики вразили прогнозом погоди на лютий: про сильні морози можна забути

Буде до +20. Синоптики вразили прогнозом погоди на лютий: про сильні морози можна забути

Лютий розпочався з плюсової температури та ще не раз збирається нас здивувати.

Останній місяць зими в Україні буває примхливим, з різкими змінами погоди від потеплінь до похолодань з морозним арктичним повітрям, хуртовинами та штормовими вітрами. Але за своєю загальною характеристикою лютий відрізняється поступовим підвищенням температурного фону, який дуже часто з середини місяця виходить на рівень середньодобової температури вище 0 градусів.

Яка погода в Україні буде в лютому 2024
За прогнозом синоптиків, найвищі температурні показники в Україні очікуються у західних, південних та центральних областях. Вже цими днями на Одещині та у Криму відбуватиметься прогрівання повітря в денні години вище +10 градусів, а ближче до середини лютого, в окремі дні, не виключене підвищення температурних значень до +15+20 градусів.

У східній частині країни, а також у північних областях та на Поліссі буде трохи прохолодніше. Температурне тло в середньому за місяць по країні коливатиметься в межах від -2 до +4 градусів, що приблизно на 2 — 5 градусів вище за кліматичну норму. При цьому, наприкінці першої декади лютого і після 20 числа можливі короткочасні періоди похолодання, але без сильних морозів.

Опади будуть випадати відносно рівномірно впродовж усього місяця та їх сумарна кількість очікується в межах 30 — 70 мм, у західних областях місцями 80 — 110 мм, що близько норми, місцями вище за норму на 20 — 40%. Сніговий покрив спостерігатиметься епізодично переважно у західних, північних та східних регіонах. Переважна частина опадів випадатиме у вигляді дощів, особливо у південній половині та Криму.

У зв’язку з частими проходженнями циклонів та атмосферних фронтів, протягом місяця можливі різкі коливання атмосферного тиску та поривчастий вітер в окремі дні, часом до 15 — 22 м/с.

Читайте також  Чи вилікує мед, лимон та імбир від коронавірусу: у ВООЗ дали остаточну відповідь

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело