Тарифи на електроенергію підвищать вдвічі? Міністр енергетики розставив всі крапки над “і”

Тарифи на електроенергію підвищать вдвічі? Міністр енергетики розставив всі крапки над “і”

Міністр енергетики пояснив всі нюанси, які стосуються електроенергії.

В засобах масової інформації та соціальних мережах шириться інформація про підвищення тарифів на електроенергії. Версії звучать різні, але найпопулярніша з них – платити доведеться вдвічі більше.

Однак, Міністр енергетики Герман Галущенко розповів, чи справді потрібно очікувати збільшення тарифу та коли це відбудеться. Про це він розповів в телемарафоні новин.

За словами міністра, до кінця опалювального сезону уряд не збирається змінювати ціну електроенергії для населення. Ба, більше, Галущенко запевнив, що не розглядають і можливості зробити це після 30- квітня.

“Таких планів на сьогодні в проєкті обговорень не існує… І відповідні рішення прийняті. Є відповідна постанова, яка діє до кінця квітня, яка встановлює відповідний рівень тарифів”, пояснив чиновник.

Влітку 2023 року, уряд підвищив тариф для населення до позначки в 2,64 гривні за кВт-год. Зараз ця ціна залишається чинною.

Нещодавно уряд скасував заборону відключення світла боржникам. Тому, Міністр прокоментував і це рішення. За словами Галущенка, люди зловживали можливістю не платити, тому утворився величезний борг. Водночас, відключення від електроенергії не стосуватиметься українців, які мешкають в прифронтових та тимчасово окупованих територіях.

Читайте також  Тариф на світло з 1 жовтня: скільки доведеться платити українцям

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело