“Пенсії не буде з 2024 року в цих українців”: оприлюднено вражаючі факти, громадяни працюватимуть далі

“Пенсії не буде з 2024 року в цих українців”: оприлюднено вражаючі факти, громадяни працюватимуть далі

В Україні з 2024 року посилили вимоги до майбутніх пенсіонерів. Тепер громадяни, які планують вийти на заслужений та відпочинок та отримувати виплати від держави, можуть зробити це, накопичивши вже не 30, а 31 рік стажу. Тим, кому його не вистачає, доведеться працювати до 63 чи 65 років.

Як інформує “biz,tiday.ua”, цього року українці, які мають намір вийти на пенсію у 60 років, мають офіційно опрацювати 31 рік. Надалі ця вимога щорічно збільшуватиметься. Так, у 2025-му потенційним пенсіонерам буде потрібно вже 32 роки стажу, а у 2028-му – від 35 років.

Якщо вимога щодо стажу не виконана, є можливість стати пенсіонерів не у 60, а у 63 роки. У 2024 році для цього потрібно опрацювати від 21 року, у 2025 році – від 22 років, а у 2028 році – вже від 25 років.

Старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко повідомила, що в українських пенсіонерів при виході на пенсію в середньому накопичено 32 роки стажу. Тому для більшості громадян норма цілком досяжна. Однак у майбутньому ситуація зміниться і значна частина українців не зможе своєчасно вийти на пенсію. Їм доведеться працювати до 63 чи 65 років.

Якщо стаж становитиме від 15 років, можна буде стати пенсіонером у 65-річному віці, а якщо громадянин офіційно працював від 21 року, він може розраховувати на виплати у 63-річному віці.

На думку Ткаченко, запровадження особливих критеріїв для пенсіонерів краще було б замінити на підвищення пенсійного віку для всіх українців.

Читайте також  Подвійні пенсії для українців, в «Слузі народу» розкрили подробиці: кому пощастить

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело