Автомобілізація за новим законом: повістку дадуть і водієві, і машині — як забиратимуть авто

Автомобілізація за новим законом: повістку дадуть і водієві, і машині — як забиратимуть авто


Мобілізація автотранспорту за новим законом про мобілізацію
Варто зазначити, що зміни в мобілізації стосуватимуться не лише громадян, а й автотранспорту. Проєкт закону №10449 від 30.01.2024 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”, який було подано до ВРУ 30 січня 2024 року передбачає зміни й у мобілізації транспортних засобів.

Про це написав у своєму Телеграм-каналі народний депутат Ярослав Железняк.

Відповідно до проєкту, в країні встановлюється ще один обов’язок для громадян — військово-транспортний обов’язок. А це означає, що в реєстр попадають транспортні засоби громадян і не тільки (юридичних осіб теж), які можуть бути вилучені державою в примусовому порядку згідно з постановою КМУ.

Народний депутат Железняк звертає увагу на те, що серед автотранспорту під примусове вилучення підпадає й сільськогосподарська техніка, а також можливе обмеження її використання.

“По закону про мобілізацію. Читаю текст – одразу звернув увагу на пункт, про на який мало хто акцентував увагу: про вилучення транспортних засобів. І обмеження їх використання. Звичайно може це мова йде про невеликий перелік транспорту (тут бачу і трактори, сх та будівельна техніка попадає), але виглядає недуже. ‼️Шановний бізнес, зверніть увагу. Особливо логістика, будівництво та агропромисловість”, – написав він у пості.

Читайте також  В Україні планують відновити абонплату за газ

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело