“Додому в наручниках”: відправка чоловіків в Україну з-за кордону – ексгенпрокурор приголомшив заявою

“Додому в наручниках”: відправка чоловіків в Україну з-за кордону – ексгенпрокурор приголомшив заявою

Починаючи з 2022 року підприємства щорічно передають інформацію про своїх працівників до силових структур, про це пише juscutum.com.

При прийнятті на роботу або звільненні, дані про це негайно вносяться до списків персонального військового обліку протягом п’яти днів. У семиденний строк ця інформація також надсилається до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів Служби безпеки України та підрозділів Служби зовнішньої розвідки.

Деталі особового обліку працівників повинні надсилатися до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки один раз на рік до 25 січня.

Відповідно до Порядку №1487 прийнятого постановою Кабміну від 30 грудня 2022 року не передбачено подання зазначених списків та відомостей до будь-якого органу – це внутрішній документ підприємства, пише видання

 dtkt.ua. Форма цих списків затверджена в додатку №5 цієї постанови, повідомляє Kadroland.

Якщо коротко, то такі списки поділяються на 4 групи.

  • список офіцерів;
  • список рядового, сержантського, старшинського складу;
  • список жінок (поки мова йде про категорії військовозобов’язаних жінок);
  • список призовників.

Ці списки слід видрукувати і підписати до 25 січня 2024 року. А далі вони зберігаються на підприємстві. У списках зазначається інформація, яка міститься в паспорті та військово-облікових документах, а також в інших документах, наприклад про освіту, закордонний паспорт, якщо є.

Крім того, підприємство повинно розробити правила військового обліку, надрукувати їх і розмістити на видному місці в загальнодоступних приміщеннях. Роботодавець зобов’язаний ознайомлювати працівників з цими правилами при оформленні на роботу та проводити роз’яснювальну роботу з їх виконання.

Читайте також  В Україні перерахували соцвиплати: скільки нараховуватимуть у 2024 році – названі суми

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело