Не з’явилися самі або проігнорували повістку: запам’ятовуйте, яке покарання на вас чекає

Не з’явилися самі або проігнорували повістку: запам’ятовуйте, яке покарання на вас чекає

Що чекає чоловіків за порушення військового обліку

За порушення правил постановки на військовий облік українців спочатку чекає адміністративна, а потім кримінальна відповідальність. Про це розповів Ростислав Кравець, партнер адвокатської компанії “Кравець і партнери”, у своєму YouTube-каналі.

“У Кодексі України про адміністративні правопорушення передбачена стаття, яка встановлює відповідальність призовників, військовозобов’язаних і резервістів за порушення правил військового обліку і передбачає накладання штрафу від 30 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян”, – зазначив Ростислав Кравець.

Згідно з його словами, сума штрафу становитиме від 510 до 850 гривень. Однак за повторне порушення правил постановки на військовий облік може бути накладено штраф в розмірі від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Кравець також зауважив, що після кількох подібних протоколів правоохоронці матимуть підстави для притягнення громадянина до кримінальної відповідальності.

Згідно зі статтею 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення, строк притягнення до адміністративної відповідальності не перевищує двох місяців з дня вчинення правопорушення.

Крім того, Ростислав Кравець підкреслив, що представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки мають повноваження складати адміністративні протоколи та надсилати їх для стягнення штрафу. Всі подробиці у відео.

Читайте також  У Польщі перекинулися два українських автобуса

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело