Українці можуть отримати чималий строк, якщо зіллють щось про видачу повісток в інтернет: адвокат пояснив, у чому справа

Українці можуть отримати чималий строк, якщо зіллють щось про видачу повісток в інтернет: адвокат пояснив, у чому справа

Українці через повістки можуть потрапити до в’язниці, але не тільки через ухилення.

Поширення у соціальних мережах інформації про вручення повісток може мати серйозні наслідки для авторів таких публікацій.

Як зазначив в інтерв’ю “Суспільному” адвокат Роман Ухов, в Україні передбачено кримінальну відповідальність за поширення заборонених відомостей до Instagram, Facebook або Telegram.

“За що саме передбачена відповідальність? Якщо ви точно вказуєте, що у якомусь районі Дніпра здійснюється вручення повісток, якщо це супроводжується певними відеофайлами, фотографіями з конкретизацією місця”, – заявляє юрист.
За це в Україні передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Це тяжкі злочини проти держави, тож відповідальність дуже сувора. Декілька подібних справ вже були відкриті протягом усієї повномасштабної війни.

Слід бути особливо обережними, якщо раптом вирішили поширити подібну інформацію. А взагалі громадянам слід утриматися від таких дій, щоб уникнути можливих негативних наслідків. Це саме стосується й бурхливого бажання знімати роботу українського ППО в моменти, коли наша країна перебуває під масованою атакою ракетами та дронами.

Читайте також  Ослаблення карантину в Україні: МОЗ пояснив, що залишається під забороною

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело