Українських водіїв хочуть зробити пішоходами: за ким “вдарить” новий закон…

Українських водіїв хочуть зробити пішоходами: за ким “вдарить” новий закон

Є ймовірність, що навіть власникам авто заборонять продавати свій транспортний засіб

Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важливі новини. Справа в тому, що в українському парламенті депутати досі обговорюють необхідність посилення мобілізації громадян у зв’язку з військовим становищем, викликаним повномасштабним вторгненням і збройною агресією РФ.

Під кінець грудня Кабінет міністрів вніс до Ради проект закону, який пропонує зробити з деяких українських водіїв безправних пішоходів.

Як повідомив у мережі Telegram народний депутат Ярослав Железняк, проект закону № 10378 має на увазі позбавити права керування транспортними засобами водіїв, які не з’являться у зазначений термін до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП, раніше — військкомати).

Також їм можуть заборонити розпоряджатися власним майном, включаючи кошти та транспортні засоби. Таким особам можуть додатково відмовити в отриманні посвідчення водія.

Багато юристів і політиків уже поспішили назвати законопроект неконституційним, засумнівавшись у життєздатності зазначених у ньому норм. Очікується, що документ буде винесено на розгляд Ради найближчими днями.

Читайте також  Перевіряй усіх, хто сідає в авто: поліція почала забирати у водіїв по 510 грн через пасажирів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело