За законом не вийде: ухилянтів не можна позбавити рахунків та грошей – важливі подробиці

За законом не вийде: ухилянтів не можна позбавити рахунків та грошей – важливі подробиці

Відповідно до Законів та Конституції України чоловіків, які всіляко ухиляються, не можуть фінансово обмежити.

Відповідно до Законів та Конституції України чоловіків, які всіляко ухиляються, не можуть фінансово обмежити, про що розповіла заступник Голови Нацбанку Катерина Рожкова.

Так, у законопроекті про мобілізацію, який має всі перспективи потрапити до зали для голосування, як тільки буде готовий на рівні комітету, законодавці хочуть фінансово обмежити людей, які ухиляються від призову в Україні. Однак у Нацбанку вважають, що в рамках правового поля, яке існує сьогодні, це неможливо.

За словами Рожкова, законного способу фінансово обмежити ухилістів немає. Водночас розкриття інформації відбувається лише після ухвалення відповідного рішення судом.

-Ми себе позиціонуємо як цифрову країну, я не думаю, що нам слід вдаватися до таких фінансових репресій, мають бути задіяні інші механізми, – наголосила вона.

Інформація про кожну особу, яка є в банках, може розкриватися лише в окремих випадках, у більшості випадків – тільки після рішення суду.

В уряді чутки про те, що цифровізація військового обліку призведе до того, що банківські рахунки військовозобов’язаних, які ухиляються від призову, блокуватимуть на законодавчому рівні, всіляко спростовують.

В Україні через російську збройну загрозу продовжується загальна мобілізація. 2024 року планується набрати до 500 тисяч військових додатково.

Читайте також  Ухилянтів аж трясе: людям відкрили правду, яке покарання готує влада

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело