“Тарифи на світло та воду зростуть у 2024 році”: економічний прогноз приголомшує українців

“Тарифи на світло та воду зростуть у 2024 році”: економічний прогноз приголомшує українців
Тарифи на світло та воду в Україні зростуть у 2024 році. У цьому впевнений голова товариства споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Як інформує “biz.today.ua”, на думку аналітика, електроенергія для побутових споживачів подорожчає до 3,5 грн./кубометр. Для бізнесу тарифи постійно змінюються. Минулого, 2023 року, вони зросли приблизно на 25%.

Олег Попенко також попередив про майбутнє підвищення вартості обслуговування багатоквартирних будинків. За минулий рік послуга зросла на 20%.Також очікується підвищення тарифів на вивезення твердих побутових відходів. Проте остаточні рішення лише на рівні місцевих рад.

“Ці послуги не прописані у законодавстві України, то до них претензій немає, вони набули повного права на підвищення вартості”, – пояснив експерт.

Популярні зараз

Індексація пенсій у 2024 році: коли та як планують підвищити розмір виплат

Бронювання від мобілізації у 2024 році: названо зарплату для отримання відстрочки від служби

Зеленський звернувся до Європи та США: “Путін – тварина, яка може з’їсти вас на вечерю разом з ЄС та НАТО“

Названо головні зміни для українських водіїв з 1 січня

Попенко нагадав про скрутне становище водоканалів, які ще минулого року вимагали перегляду тарифної політики. Однак ситуація залишилася незмінною, тому поки невідомо, чи змінюватиметься вартість води у 2024 році.

Які комунальні тарифи не підвищуватимуть

У 2024 році не планується подорожчання опалення, гарячої води та транспортування газу. Саме блакитне паливо продаватиме за колишніми цінами до кінця опалювального сезону, а подальше рішення ухвалюватиме влада. Глава Нафтогазу Олексій Чернишов наполягає на підвищенні тарифу для більшості населення. Він пропонує залишити субсидії найуразливішим категоріям споживачів.

Читайте також  Новий закон про мобілізацію: коли українцям чекати повістки онлайн

Тарифи на комуналку підвищуватимуться з різних причин, кожну послугу слід розглядати окремо. На вартість вивезення твердих побутових відходів, головним чином, впливає вартість паливно-мастильних матеріалів на ринку, вони можуть дорожчати на 50-70%. У тарифах обслуговування багатоквартирних будинків враховується вартість світла у місцях загального користування.

“Сказати чітко, що підвищення вартості обумовлюється якимись загальними факторами не можна. У всіх послугах ці фактори відрізняються”, – зазначає Олег Попенко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело