Чи буде поліція роздавати повістки: україцям пояснили болюче питання

Чи буде поліція роздавати повістки: україцям пояснили болюче питання

Така заява викликала розбіжності у суспільстві.

В Україні виникла суперечка щодо ролі поліцейських у роздачі повісток призовникам на військову службу. Іван Вигівський, голова Національної поліції України, висловив думку, що поліцейські не повинні брати участь у цьому процесі.

У інтвер’ю він стверджує, що ведення подібної діяльності змішує їхні функції, оскільки поліція вже бере участь в інших важливих аспектах підтримки громадської безпеки.

“У нас дуже багато свого функціоналу і ми вважаємо, що кожен повинен займатися своєю роботою. Ми й так підхоплюємо різні моменти. Чому? Тому що поліція є найбільшим правоохоронним органом, тому ми й підставляємо плече іншим правоохоронним структурам, і якщо ми цього не робитимемо, то деякі важливі напрямки роботи просто впадуть”, — пояснив Вигівський.
Глава звернув увагу на те, що поліція зараз зайнята документуванням кримінальних злочинів та допомогою в організації мобілізації, і додав, що втручання у роздачу повісток розбавить їхні основні обов’язки.

Також він висловив незгоду з ідеєю направити на фронт 100 тисяч поліцейських, оскільки, за його словами, фактична кількість активних працівників становить близько 100 тисяч.

“Дивно, коли про це заявляють не “дивані експерти”, а люди, які працюють у державній системі і не знають елементарних цифр, хоча можна звернутися до нас, і ми надамо штатну чисельність Національної поліції”;, — зазначив він.
Така заява викликала розбіжності у суспільстві. Багато громадян висловили своє розчарування та критику з приводу того, що поліція відмовляється брати участь у роздачі повісток, замість підтримати українських військових на передовій.

У коментарях не приховують свого невдоволення:

“На мою думку, обов’язок поліцейських захищати своїх громадян”
“Правильно! Поліція не повинна роздавати повістки, вона повинна стояти пліч-о-пліч з нашими захисниками!”

Читайте також  У Києві жінка кинулася під колеса Hyundai (фото,відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело