“Якщо ми цього не зробимо, то вимремо як мамонти”: кліматолог про небезпеку в 2024 році

“Якщо ми цього не зробимо, то вимремо як мамонти”: кліматолог про небезпеку в 2024 році

Екстремальних погодних умов у нас може бути більше і в наступні роки, каже кліматолог Віра Балабух.

Погода в Україні та світі змінюється щороку. Небезпечні природні явища призводять до великих людських трагедій. Як розповіла кліматолог Віра Балабух в інтерв’ю Главреду, 2024 не буде винятком.

“Дійсно, щороку ми чуємо про аномальні погодні явища. За оцінками Міжурядової групи експертів зі зміни клімату, інтенсивність і частота таких явищ зростає. Крім того, ми стаємо свідками безпрецедентних явищ, які раніше взагалі не могли б виникнути, якби не глобальне потепління. Так що, ймовірно і 2024 рік не буде винятком, і ми з вами ще не раз почуємо про надзвичайні погодні події”, – говорить кліматолог.

За її прогнозом, екстремальних погодних умов у нас може бути більше і в наступні роки.

“Тому ми повинні бути до цього готовими і докласти максимум зусиль, щоб не допустити підвищення глобальної температури повітря понад 2,0 градусів, а краще зупинити на 1,5 градуса, скоротивши викиди парникових газів. Ми також повинні адаптуватися до того нового середовища, яке у нас зараз формується. Для цього ми повинні оцінити ризики, пов’язані зі зміною клімату та надзвичайними ситуаціями, і зробити все можливе, щоб запобігти можливим людським, економічним та екологічним втратам. Якщо ми цього не зробимо, то вимремо як мамонти”, – зазначила Віра Балабух.

Читайте також  Астролог назвала міста, де окупанти незабаром влаштують жах

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело