Аномальні температури до +12 градусів: якою буде погода в останні вихідні 2023 року

Аномальні температури до +12 градусів: якою буде погода в останні вихідні 2023 року

Температура на вихідних буде дуже теплою. Майже по всій країні на новорічні свята не буде снігу, сніговий покрив триматиметься лише у високогір’ї Карпат.

Погода в Україні в останні вихідні 2023-го року буде аномально теплою. У суботу та неділю, 30 і 31 грудня, в більшості областей опадів не очікується, проте в деяких регіонах будуть йти дощі, а подекуди – мокрий сніг.

Загалом істотних опадів не передбачається, за винятком окремих областей півночі та заходу країни. Таким прогнозом погоди поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Синоптик зазначив, що у ці вихідні відхилення середньої температури повітря від кліматичної норми досягне +5…+10 градусів. Кібальчич зазначив, що такі показники більш характерні для другої половини березня.

Також він додав, що цього року українці переважно зустрінуть Новий рік без снігу. Сніговий покрив буде лише у високогірній частині Карпат, де і температурний фон триматиметься на рівні переважно нижче 0 градусів.

Погода в Україні 30 грудня

У західних областях
У суботу, 30 грудня, у західних областях вночі опадів не буде, а вдень та ввечері пройде невеликий дощ. У Карпатах у ніч на суботу буде дощ зі снігом. Вночі та вранці на заході нашої країни буде місцями туман. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, вдень окремі пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі +2…+7 градусів, вдень +7…+12. У Карпатах вночі -2…+3 градусів, удень 0…+5.

У північних областях
На півночі нашої країни вночі опадів не передбачається, вдень і ввечері місцями можливий невеликий дощ. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0…+5 градусів, вдень +3…+8.

Читайте також  6 років тому вийшла заміж в Італії і у мене почалося життя для себе - інтерв’ю з українською заробітчанкою

У центральних областях
У центральних регіонах опадів не очікується. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах -1…+4 градусів, вдень +4…+9.

На півдні України

У південних областях та у Криму мінлива хмарність, без опадів. Вночі, а також у першій половині дня місцями тумани. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6 градусів, вдень +7…+12.

У східних областях
На сході нашої держави очікується мінлива хмарність, при цьому опадів не передбачається. Вітер буде південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -2…+3 градусів, вдень +3…+8.

Погода в Україні 31 грудня

У західних областях

У неділю, 29 грудня, на заході нашої країни буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -3…+2 градусів, вдень +4…+9, на Прикарпатті до +11 градусів.

У північних областях
У північних регіонах вночі місцями пройде невеликий дощ, вдень місцями невеликий мокрий сніг із дощем. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0…+5 градусів, вдень +1…+6.

У центральних областях
У центральних регіонах без опадів. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -1…+4 градусів, вдень +2…+7.

На півдні України
У південній частині країни та у Криму мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +2…+7 градусів, вдень +7…+12.

У східних областях
На сході нашої держави вночі місцями очікується невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0…+5 градусів, вдень +2…+7.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело