Жодних карт та довіреностей: ухилянтам закордоном готують жорсткі обмеження

Жодних карт та довіреностей: ухилянтам закордоном готують жорсткі обмеження

В Україні триває посилена мобілізація. Депутати розмірковують над тим, як поверути військовозобов’язаних закордону. Зокрема хочуть окремим законом зобов’язати українських чоловіків, які зараз проживають європейських країни проходити індентифікацію в ТЦК.

Про розповів народний депутат від партії “Батьківщина” і член парламентського комітету з питань національної оборони комітету Вадим Івченко.

Зокрема, депутати хочуть щоб кожен українець призовного віку пройшов так звану переідентифікацію та отримав карту військового обліку.

Виключень за новим законом не може бути ніяких виключень.

До військового обліку мають бути обов’язково внесені українці, які мають бронь, і чиновники з депутатами, і також чоловіки, які зараз перебувають закордоном.

“Це означає, якщо людина за кордоном, наприклад, вона має пройти теж цю ідентифікацію, а якщо вона не пройде, то це означає, що будуть наслідки”, – зазначає нардеп.

Усіх, хто не стане на військовий облік, хочуть позбавити можливості користуватися закордоном банківськими послугами.

“Банк запросить теж нову ідентифікацію, але в цій ідентифікації має бути ця посвідка, безпосередньо цей військовий облік. Це означає, що можуть відключитися навіть банківські картки”, – пояснює Івченко.

Також, їм можуть перестати надавати консульські і нотаріальні послуги. Це зокрема означає те, що людина не зможе переформити прострочений паспорт та оформити довіреність, щоб в Україні продати або подарувати майно.

Читайте також  "Чоловіків змусять прийти в ТЦК за допомогою нового методу, повістки і покарання підготували ухилянтам": мобілізація 2024

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело