Чи буде в Україні сніг на Новий рік: де будуть мороз і снігопади, а де +11 градусів

Чи буде в Україні сніг на Новий рік: де будуть мороз і снігопади, а де +11 градусів

Сніг у святкові дні буде лише на невеликій частині нашої держави, у всіх інших областях очікується дощ і тепла погода.

Погода в Україні на Новий рік переважно буде безсніжною і відносно теплою. Сніг і мороз очікуються лише на невеликій території нашої держави, а у більшості областей буде дощ, мряка і плюсова температура повітря.

Тенденція теплої, вологої та переважно безсніжної погоди збережеться 31 грудня 2023 року та 1 січня 2024-го. Таким прогнозом погоди поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Він зазначив, що у цей період часу будуть проходити атмосферні фронти із заходу і переважатиме циклонічна діяльність.

Погода в Україні 31 грудня
Вдень 31 грудня у західних, північних і центральних областях нашої держави пройде дощ, місцями з мокрим снігом. У східній та південній частині України істотних опадів у цей день не передбачається.

“У новорічну ніч під впливом слабкого баричного гребеня з півдня істотних опадів не очікується по всій країні, і лише в районі Полісся та у Карпатах можливий сніг, мокрий сніг”, – зазначив синоптик.

Погода в Україні 1 січня
У перший день нового 2024-го року практично на всю територію нашої держави впливатиме балтійський циклон та його фронти. У цей день очікуються опади переважно у вигляді дощу, мряки, мокрого снігу. Також спостерігатимуться тумани, подекуди ожеледиця.

Температура повітря вдень 31 грудня та 1 січня становитиме від +3 до +8 градусів, у новорічну ніч коливатиметься близько 0 градусів. У південній частині та у Криму новорічна ніч пройде за температури від +1 до +6 градусів, вдень 1 січня підвищиться до +6…+11 градусів.

Читайте також  “Дістав пістолет і розстріляв перехожих”: Молодий хлопець влаштував жорстоку стрілянину у столиці

“Як бачимо, за рахунок аномально високих температур у більшості областей нашої країни Новий Рік пройде без снігу, а ось у Карпатах можна милуватися справжньою зимовою казкою при невеликому морозі в межах -1…-6 градусів та слабкої хуртовини. Також короткочасне випадання снігу і формування тимчасового снігового покриву можливе на крайній півночі України та в районі Полісся”, – розповів Кібальчич.

Також синоптик показав прогностичну карту, на які показана можлива площа і потужність снігового покриву в Україні на день 1 січня 2024 року. Кібальчич пояснив, що темно-сіра заливка на карті відповідає повній відсутності снігу.

“При цьому у високогірній частині Карпат станом на поточний момент висота снігового покриву вже сягає 30-154 см, згідно з даними спостережень на станціях Драгобрат, Плай та Пожежевська. І найближчими днями в цій місцевості приріст снігу лише збільшуватиметься”, – додав синоптик.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело