“Шалений мороз у -6 градусів вдарить у цій області, за Новим роком хлине потужний снігопад”: синоптики про дощ і холод

“Шалений мороз у -6 градусів вдарить у цій області, за Новим роком хлине потужний снігопад”: синоптики про дощ і холод

Січень уже на порозі. До Нового року залишилося менш, ніж тиждень. Якої погоди чекати українцям у перший місяць 2024, спрогнозували синоптики.

Як інформує “24”, в Укргідрометцентрі оприлюднили прогноз погоди на січень.

Синоптики зазначили, що середня місячна температура повітря передбачається у межах 0 – 4 градусів морозу. Втім, на Закарпатті, у Криму, Одеській та Херсонській областях 0 – 2 тепла, що на 1, 5 – 2 градуси вище за норму.

Місячна кількість опадів очікується у межах 32 – 43 міліметрів, у горах Криму – 77. Це в межах норми. Однак, у східних, Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях 35 – 78 міліметрів (у Карпатах подекуди 80 – 100 міліметрів), що дещо більше за норму.

Раніше метеорологиня Віра Балабух розповіла, що в Україні найнижчі температури спостерігаються зазвичай у другій половині січня, лютому. Додала, що саме цей період може бути найхолодніший, можливі найсильніші снігопади. 1920 Коротка кліматична характеристика січня Синоптики розповіли, що середня місячна температура сягає 0 – 6 градусів морозу, у Криму від 1 морозу до 4 тепла. Абсолютний мінімум становить 23 – 27 градусів морозу. Втім, в окремих районах Харківської, Дніпропетровської, Київської, Сумської областей та в Карпатах 38 – 39 градусів, а в Черкаській та Луганській областях подекуди навіть 40 – 41,9 градуса морозу. На узбережжі Криму 13 – 22 градуси. Тим часом абсолютний максимум температури повітря у січні 10 – 18 тепла, у Криму до +21, а в Чернігівській, Сумській областях та в Карпатах місцями 8 – 9 градусів тепла. 1920 Середня місячна кількість опадів 26 – 55 міліметрів, на Закарпатті до 89 міліметрів на високогір’ї Карпат та Криму до 125. До речі, синоптики зауважили, що у січні відмічені сильний вітер, хуртовини, сильний сніг, а під час відлиг – ожеледь, туман.

Читайте також  Якою буде погода у Вербну неділю і коли чекати потепління: свіжий прогноз

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело