Отримати штраф або залишитись без прав: водіїв можуть покарати за дрібну “технічну несправність”

Отримати штраф або залишитись без прав: водіїв можуть покарати за дрібну “технічну несправність”

Хто з водіїв ризикує на пів року втратити право на керування автомобілем

Тріщина на лобовому склі автомобіля може стати причиною штрафу або навіть позбавлення посвідчення водія. Однак уникнути неприємностей можна, якщо вчасно оскаржити постанову. Про це пише “Дорожній адвокат”.

Зупинивши автомобіль із тріщиною на лобовому склі, правоохоронці можуть винести ухвалу про накладення адміністративного стягнення на підставі ч. 1 ст. 121 КУпАП.

Зокрема, водієві виписується штраф на 340 гривень нібито за керування транспортом із технічними несправностями, за яких його експлуатація забороняється. У разі повторного порушення може бути застосована ч. 4 ст. 121 КУпАП, яка передбачає позбавлення посвідчення водія на 3-6 місяців.

Втім, водіям слід пам’ятати, що згідно із ч. 1 ст. 121 КУпАП виключається можливість притягнення до відповідальності за тріщину на лобовому склі. Отже, у 10-денний термін модно оскаржити ухвалу за ч. 1 ст. 121 КУпАП.

Фахівці попереджають, що якщо цього не зробити та сплатити штраф, то при повторній зупинці на водія можуть скласти другий протокол і в цьому випадку доведеться на кілька місяців попрощатися з правами.

Читайте також  Поки мама пиячить: на Чернігівщині трирічна дитина ходила по селу в пошуках їжі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело