Повістка у поштовій скриньці: чи потрібно йти у ТЦК та чи можна проігнорувати

Повістка у поштовій скриньці: чи потрібно йти у ТЦК та чи можна проігнорувати

Представники ТЦК та СП мають вручати повістки людям особисто в руки, втім, якщо чоловіка не застали в дома, повістку можуть залишити у поштовій скриньці, ніяких порушень в цьому немає.

Повістка – це лише спосіб інформування, вона не означає обов’язкової мобілізації на фронт.

Про це в інтерв’ю розповів начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

– Якщо це, наприклад, свідомий громадянин – то це його ні до чого не зобов’язує, але інформує про те, що йому варто звернутися до свого ТЦК та СП. Виходить, що з якихось причин особи, які мали йому вручити повістку, його не застали вдома. І в такий спосіб цю людину просто поінформували. В принципі вона може цю повістку просто проігнорувати, тому що її треба вручати особисто в руки, – сказав він.

Військовий зазначив, якщо людина в такий спосіб не уникає оновлення своїх військово-облікових даних чи мобілізації, вона, звичайно, після того як побачить повістку у поштовій скриньці, з’явиться у ТЦК та СП і оновить свої дані. Тим паче, якщо людина має якісь законні причини на отримання відстрочки.
Мобілізація в Україні
3 березня 2022 року було затверджено указ президента Володимира Зеленського про запровадження воєнного стану. Того ж дня в Україні оголосили загальну мобілізацію.

Загальна мобілізація була запроваджена на 90 днів, проте відтоді її кілька разів було продовжено.

Напередодні, 19 грудня, під час великої пресконференції президент Зеленський повідомив, що під час Ставки Генштаб запропонував призвати додатково до 500 тис. осіб.

Президент зауважив, що не побачив у пропозиції питання демобілізації. Остаточний документ має передбачати питання демобілізації, відпусток, ротації тощо.

Читайте також  ТЦК будуть вручати вимогу: що означає і чим відрізняється від повістки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело