Повістки носитимуть по квартирах та вручатимуть на блокпостах: де посилять мобілізацію

Повістки носитимуть по квартирах та вручатимуть на блокпостах: де посилять мобілізацію

Посилення мобілізації планують в двох регіонах.

В Україні триває воєнний стан та мобілізація. Мережами ширяться відео з рейдами ТЦК та обговорюють нові способи посилення мобілізаційних процесів.

Нещодавно для мешканців Запоріжжя анонсували поквартирні візити працівників центру, а тепер це стосуватиметься й іншого українського міста – Полтави. Відповідну заяву зробив речник Полтавського ТЦК українському радіо “Полтава”.

За словами чоловіка вручення мобілізаційних повісток за місцем проживання – це основний спосіб оповіщення військовозобов’язаних чоловіків. Істомін повідомив, що працівники поліції разом з ТЦК приходитимуть до квартири та сповіщатимуть про необхідність уточнення даних, а за необхідності призивати.

Окрім цього, якщо громадянин порушує правила військового обліку, то він може бути примусово доставлений. Істомін наголосив, що в ТЦК такої функції немає, а от поліція може застосовувати примус.

Повістки на блокпостах
На Київщині ТЦК та СП, разом з органами місцевої влади планують посилити мобілізаційний процес. Для цього вони хочуть обладнати спеціальні блокпости, де будуть виписувати повістки та затримувати порушників військового обліку. Про це повідомив колишній нардеп Ігор Мосійчук в своєму телеграм каналі та опублікував відповідний документ.

Читайте також  Показують ступінь небезпеки: вчені з Європи виявили новий спосіб діагностики COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело