Військовий вказав, кого треба відправити на фронт: “250 тисяч – це трохи дофіга”

Військовий вказав, кого треба відправити на фронт: “250 тисяч – це трохи дофіга”

Український військовий пояснив, чому краще мобілізувати військових, ніж звичайних громадян

Повномасштабна війна триває — питання посилення мобілізації порушується дедалі частіше.

Проте досі не затверджено рішення про зниження призовного віку до 25 років із 27. Але вже зараз представники ТЦК та СП з’явилися у спортзалах по всій країні. Військкомів бачили й у Буковелі. А зараз ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий висловив свою думку про необхідне рішення.

Принаймні 50-100 тисяч українських правоохоронців можна негайно мобілізувати та спрямувати на фронт. На його переконання, в умовах війни кількість поліцейських та інших силовиків все ще велика.

[quote author=””]”Нам справді потрібно під час війни 250 тисяч поліцейських у тилу? Чи небагато людей охороняють наш правопорядок? Я не хочу сказати, що треба їх усіх на фронт. Звісно, ​​правопорядок потрібен. І якби ми забрали всю поліцію на фронт, тоді завтра ми мали б проблему вийти з дому. Але, вибачте мені, 250 тисяч – це трохи дофіга”, – заявляє він.”

Адже всі вони проходять фізпідготовку, медогляди та мають базові навички поводження зі зброєю. Тобто, силовики набагато краще підготовлені, ніж звичайні цивільні мобілізовані.

Крім Нацполіції, за словами Євгена Дикого, доцільно скоротити “бронь” та в інших відомствах – ДБР, НАБУ, податковій, митниці. Загалом, це близько півмільйона людей, з яких реально відібрати десятки тисяч бійців швидким рішенням про скорочення квот.

Читайте також  Ринок зброї наближається до масштабів холодної війни

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело