У 70 років станете багатшими: які доплати отримають пенсіонери

У 70 років станете багатшими: які доплати отримають пенсіонери

Вам варто дізнатись, яка доплата починається з моменту досягнення пенсіонером певного віку.

Для деяких українських пенсіонерів відкривається можливість одержати компенсаційну доплату до пенсії. Її розмір залежить від двох ключових факторів: віку та суми пенсійних виплат.

Пенсіонери, загальна сума пенсії яких не перевищує 10 340,35 гривень, можуть одержати компенсацію за досягнення певного віку. Наприклад, якщо ваша пенсія не перевищує 10 340,35 грн, доплату буде нараховано після досягнення вами 70 років.

Про це говориться у Пенсійному фонді України.

Існує дві важливі умови для отримання цієї доплати:

досягнення певного віку;
розмір пенсії, який не перевищує 10 340,35 грн.

Доплата починається з досягнення пенсіонером певного віку, не з початку календарного місяця. Це означає, що першого місяця компенсація може бути нарахована в повному обсязі.

Наприклад, якщо пенсіонеру виповнилося 70 років 6 вересня, а пенсію він отримує 17 числа місяця, він отримає доплату з 6 вересня. Тому перша виплата може бути неповною, а повна сума буде нарахована наступного місяця.

Додаткова доплата до пенсії також залежить від розміру пенсії та віку пенсіонера. Наприклад, пенсіонерам старше 80 років з 1 квітня 2020 року встановлено доплату до 570 гривень< a i=4>, а пенсіонерам у віці 75 років і старше —до 456 гривень з 1 жовтня 2021 року.

Ці доплати покликані полегшити фінансове становище українських пенсіонерів та надати їм додаткову підтримку у літньому віці.

Читайте також  Платити собаками за газ. Скандальний «слуга народу» дав пораду пенсіонерці (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело