Що має бути в аптечці на випадок підриву ЗАЕС: у МОЗ оприлюднили список препаратів

Що має бути в аптечці на випадок підриву ЗАЕС: у МОЗ оприлюднили список препаратів

Рекомендації стосуються лише тих людей, які мешкають у радіусі 50 км від атомної електростанції.

У зв’язку із черговою загрозою на Запорізькій АЕС, яку окупанти готуються підірвати, у Міністерстві охорони здоров’я залишили цінні рекомендації для українців.

Так, у МОЗ рекомендують українцям зібрати аптечку з препаратами, які допоможуть у тому випадку, якщо окупанти все ж таки зважаться на такий звірячий вчинок і підірвуть Запорізьку АЕС. Однак це стосується лише тих людей, які мешкають у радіусі 50 км від атомної електростанції.

“Зазначаємо: ця інформація стосується лише жителів 50-кілометрової зони навколо ЗАЕС і не є релевантною для людей, які живуть поза цим радіусом”, – йдеться у повідомленні

Калій йодид


Він дозволяє знизити негативний вплив впливу радіоактивного йоду на щитовидну залозу. Однак приймати препарат варто лише після офіційного звернення від місцевої влади, якщо окупанти все ж таки здійснять теракт.

Рекомендується прийняти калій йодид після оповіщення за 6 і менше годин до надходження радіоактивної хмари, але через 24 години після надходження хмари – не варто.

Алюмінієво-антацидні сорбенти
Завдяки вмісту активної речовини гідроксиду алюмінію, можна прискорити нейтралізацію, зв’язування та виведення радіонуклідів з організму. Це знизить ризик у разі аварії на ЗАЕС.

Альгінати
Вони захищають поверхню рідкого вмісту шлунка, тим самим запобігаючи всмоктуванню небезпечних речовин організмом.

Маска
Засіб фізичного захисту зменшення попадання в організм небезпечних речовин.

Читайте також  Чи може Україна повернути кордони 91-го року: Берлінська приголомшила відповіддю

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело