17-тисячні штрафи для українців: Рада підтримала запровадження нового покарання

17-тисячні штрафи для українців: Рада підтримала запровадження нового покарання

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроєкт, яким пропонується запровадити нові штрафи

Верховна Рада у першому читанні підтримала проєкт закону про запровадження штрафів за порушення комендантської години. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у своєму telegram-каналі.

Ініціативу про запровадження штрафів для українців, які порушують комендантську годину, підтримали 233 народні депутати. Зазначається, що за основу було взято законопроєкт про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години.

Згідно з проєктом закону №10195, особа, яка порушила комендантську годину, каратиметься штрафом, який становитиме від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Заплатити за нічну прогулянку доведеться від 8500 до 17 тисяч гривень.

Передбачено посилення покарання, якщо людина буде спіймана на порушенні комендантської години повторно протягом року. У такому разі суму штрафу буде збільшено вдвічі.

Для кафе, ресторанів, барів та іншого бізнесу, який працюватиме після комендантської години, покарання буде суворішим. Підприємцю доведеться заплатити від 51 до 102 тисячі гривень. Повторне порушення обійдеться вже вдвічі дорожче.

Читайте також  Українці, яким зробили два щеплення від COVID-19, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело