Україну накриє циклон з Туреччини: синоптик назвала дату сильних опадів

Україну накриє циклон з Туреччини: синоптик назвала дату сильних опадів

У низці областей два дні будуть йти снігопади через новий циклон.

Погода в Україні скоро принесе нові “сюрпризи”. Через новий циклон, який насувається з Туреччини, 7 і 8 грудня у частині областей будуть снігопади.

Сніг у ці дні буде падати у південних, центральних та східних областях нашої держави. Таким прогнозом погоди поділилася синоптик Наталія Птуха, повідомляє NV.

“7-8 грудня з Туреччини і Чорного моря підійде південний циклон. Він не розповсюдить свій вплив на всю територію України, проте певні його фронтальні системи будуть закидати опади і на територію України – переважно у вигляді невеликого снігу. Постраждають південь, центр та схід. А от північ і захід ця волога доля практично обійде стороною”, – зазначила синоптик.

Погода в Україні 7 грудня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 8 грудня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 9 грудня
У суботу, 9 грудня, на частині території нашої держави ще відчуватиметься вплив південного циклону. Проте в цей день циклон уже не буде спричиняти складні погодні умови.

Також синоптик зазначила, що в другій половині тижня морози будуть поволі відступати. Температура повітря вночі та вдень буде в межах від -1 до -7 градусів. Хоча в ніч на п’ятницю, 8 грудня, у західних областях буде ще від -8 до -13 градусів.

Оскільки наприкінці тижня над Україною переважатимуть вже західні атмосферні потоки, то температура повітря буде вищою. А з підвищенням температурних показників прийдуть і опади.

Читайте також  "Україну на тиждень накриє нестерпний мороз, фантастичний холод вдарить цього числа": шалений снігопад і дощ пруть в цю область...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело