20 % надбавки до пенсій, стипендій, зарплат: отримати можуть не тільки пенсіонери

20 % надбавки до пенсій, стипендій, зарплат: отримати можуть не тільки пенсіонери

Щоб отримати надбавку потрібно мати спеціальний статус

Деякі категорії людей похилого віку мають право на збільшення пенсії на 20%. Така надбавка до пенсії може нараховуватися громадянам, який проживає у гірському регіоні, або має на меті переїзд туди.

Щоб отримувати виплату, треба не тільки просто проживати у такій місцевості, але і мати спеціальне посвідчення, яке видається протягом 30 днів. Посвідчення видається абсолютно безкоштовно. Про це говориться у законі “Про статус гірних населених пунктів України”. Таку виплату можуть отримати не тільки пенсіонери.

Особі варто мати статус жителя території гірського населеного пункту, який має підтверджуватися спеціальним посвідченням. Документ можна отримати за місяць, звернувшись до муніципальної влади, або до місцевого ЦНАПу, сільської, або селищної ради у своєму населеному пункті.

Додаткові виплати жителям таких регіонів нараховуються не тільки до пенсій. Також вона може бути виплачена, як додаткова виплата до стипендій, чи заробітної плати, якщо громадянин підтверджує офіційне проживання на території гірської місцевості.

Навіть якщо ви не проживаєте на території такого населеного пункту, але постійно там працюєте, то така виплата також може бути нарахована. До того ж, у такому разі, згідно з законом, ставка буде рахуватися на 25% більше, ніж зазвичай.

Читайте також  Разумков розповів, кого українці звинувачують у підвищенні тарифів на комуналку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело