Українських заробітчан незаконно брали на роботу через Польщу: компанія отримала величезний штраф

У Литві Державна інспекція з праці оштрафувала вільнюську будівельну компанію на 17 360 € (604,7 тис. грн) за нелегальне працевлаштування українців.

Як повідомляє видання LRT, 20 українців були нібито працевлаштовані в польських компаніях і відправлені у відрядження до Литви на будівельні роботи. З початку цього року Держінспекція з питань праці у співпраці з Державною податковою інспекцією, Службою розслідування фінансових злочинів і польськими відомствами прояснювали ситуацію.

“Було встановлено, що українці не були працевлаштовані в польських компаніях, їх відрядження були фіктивними, а на будмайданчиках в Вільнюсі вони працювали нелегально”, – зазначила інспекція.

Українці за січень-листопад 2020 року з-за кордону переказали 11,026 млрд доларів. Це на 1,8% або на 196 млн доларів більше за аналогічний минулорічний показник.

НБУ враховує у статистиці як офіційні, так і неофіційні канали переказів. За неофіційними каналами в Україну надійшло 4,3 млрд доларів. Це на 981 млн доларів менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте також  Одна з країн ЄС дозволила українцям працевлаштовуватись з біометричними паспортами замість трудової візи

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело